OVER HANS VAN DER VEN

Fotograaf. De mens staat centraal in zijn fotografie. Hun verhaal, situatie, bezigheden en keuzes, is wat hem boeit en wat hij vastlegt met de camera. Is altijd op zoek naar de laag onder de oppervlakte van de ogenschijnlijke werkelijkheid die hij vervolgens in beeld zichtbaar maakt. Gespecialiseerd in (documentaire) portretfotografie. Combineert ook foto met film.

Hans van der Ven (1953), Waalwijk. Is december 2019 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam (specialisatie portret).


Exposities
:
(individueel en groepsexposities)
2015: Kunstbiënnale Heusden
2017: Kunstbiënnale Heusden
2018: Expositie over Dementie, locatie cultuurtoren vm abdij Mariënkroon Nieuwkuijk
2019: Expositie Still, Loods 6, Amsterdam
2020: Expositie Podium MH Hilversum
2022: van 12 nov t/m 26 feb 2023 Expositie  „Alles kroop voorgoed in mij”, waarin Hans zijn jeugd en de warme herinneringen die hij daaraan heeft verbeeldt. Locatie museum Het Gouverneurshuis Heusden.
2023: van 24 jun t/m 9 jul Expositie „Waalwijk op de rails” met als thema Waalwijk in het verleden, in het nu en in de toekomst. Hans portretteerde de 4 burgemeesters van de Langstraatgemeenten Waalwijk, Heusden, Loon op Zand en Dongen. Hij geeft daarmee het lokale bestuur een plaats in de expositie.

2023 maanden september en oktober: expositie in het horeca gedeelte van het Gouverneurshuis in Heusden. Portretten van de huidige burgemeester van Heusden en van 4 burgemeesters die eerder wethouder in Heusden zijn geweest.

Overig:
van 2020 t/m 2022 heeft Hans enkele fotocursussen verzorgd bij het Creatief Centrum Heusden.